PhotonJet V2 e-Light  alkalmazási területei

Az IPL egyéb kezelési lehetőségei

  • tartós szőrtelenítés
  • pigmentált bőrelváltozások
  • érelváltozások
  • bőrfiatalítás és ránctalanítás
  • akne, szőrtüszőgyulladás

IPL PhotonJet-V2 eLight lészülékA PhotonJet-V2 eLight egy III. generációs IPL berendezés, széles fényspektrumú, különböző hullámhosszok széles skáláját sorakoztatja fel, és így lehetővé válik az eljárás sokrétűbb, rugalmasabb felhasználása bőrtípustól és a test eltérő adottságú területeitől függően.
Szelektív foto-thermolízis elvén működik, ami azt jelenti, hogy a speciális fényforrásból származó rövid, de nagyenergiájú fényimpulzus elnyelődik (pl: a szőrszál vagy pigmentfolt melanin tartalmában, a seprűereknél a vér vöröses festékanyagjában) és a fényenergia hőenergiává alakul át, hogy a kezelőgép beállításainak megfelelően a célstruktúrát felhevítse és semlegesítse. Természetesen eközben a bőr nem károsodik, az eljárások non-ablatívak, tehát a felszíni hámsejtréteg nem sérül.


 

IPL Pigmentált bőr kezelése

A napsugárzás, az öregedési folyamat és az egészségtelen életvitel hatására a bőr állapota romlik, és bőrkárosodások lépnek fel.
A fent leírtak alapján ez az elv jól alkalmazható a gyakorlatban szeplők, májfoltok, öregedési foltok eltávolításában, segít az egyenletes bőrszín visszaállításban. Anyajegy nem kezelhető!
 A fény által érintett aktív zóna a bőralatti kötőszöveti rétegben van. Ezen a területen találhatóak a rugalmasságért és feszességért felelős kollagén rostok, a táplálásért és oxigénellátásért felelős érhálózat. E területek ingerlése a sejtaktivitás fokozódását okozza, így javítva a bőr általános állapotát. Fontos azonban tudni, hogy a napbarnított bőr nem alkalmas a kezelésre, ezért a kezelni kívánt, illetve a kezelt területet óvni kell a napfénytől, azonban a téli időszakban az első kezelés előtt(3-4 nappal előtte) ajánlott a legkevesebb időre szoláriummal aktivizálni a pigment foltot.
 

IPL Érelváltozások kezelése

Az arc finom és erősebb értágulatai, melyek az orcákon és az orrszárnyaknál a legjellemzőbbek, nemcsak esztétikai panaszt jelentenek, de gyakran járnak a bőr kiszáradásával, irritációjával, kivörösödésével is. Az érelváltozások, hajszálértágulatok kezelésénél az ismétlődő kezelések során a kisebb erek elzáródnak, majd felszívódnak. Fél milliméternél nem nagyobb felszíni ereket tudunk kezelni. A kezelés után 4–6 napig tartó, halvány vöröstől a liláig terjedő színű foltok alakulhatnak ki, melyek maradéktalanul felszívódnak. Fontos azonban tudni, hogy a napbarnított bőr nem alkalmas a kezelésre, ezért a kezelni kívánt, illetve a kezelt területet óvni kell a napfénytől
 

IPL Bőrfiatalítás

Fénnyel történő fiatalításnál (Photorejuvenáció), a finom ráncok számának valamint mélységének csökkenése, az arc bőrének feszesebbé tétele és tónusának fokozása, a kollagén-rostok újraképződést elősegítő termo-lifting hatáson alapul. A non-ablatív bőrfiatalító kezelés során a bőrfelület érintetlenül hagyása mellett, a mélyebb bőrrétegekben fejtődik ki a hatása, főleg a leadott hőmennyiség (a „hősokk” aktivizálja a kollagén rostokat) által mely a meglévő kollagén rostokat átalakítja, másrészt a fibroblast sejteket új kollagén struktúrák előállítására készteti, ezáltal megújult rugalmasságot és tartást ad az arc bőrének. A non-ablatív technológia jóval veszélytelenebb beavatkozást kínált, mint a hámsérülést okozó plasztikai eljárások, a látható eredmények ugyan több kezelést követően alakul ki, és évente ismételni kell a folyamatot az eredmény megtartásáért. Fontos azonban tudni, hogy a napbarnított bőr nem alkalmas a kezelésre, ezért a kezelni kívánt, illetve a kezelt területet óvni kell a napfénytől
 

IPL Akne kezelése

A gyulladt, aknés bőr nem csak a kamaszkorban jellemző, egyre sűrűben fordul elő felnőtteknél, hölgyeknél és férfiaknál egyaránt. Az első IPL Akne kezelés előtt szükséges egy alapos kozmetikai arctisztítást elvégezni, majd az IPL kezelést heti 1-2 alkalommal ismételni (8-10 alakolmmal), amihez hozzátartozik egy kozmetikai tisztítás. Egy évig tilos IPL kezelést végezni, amennyiben fényérzékenységet okozó gyógyszert, Roaccutan, Sotret, szteroid tartalmú gyógyszert vagy krémet alkalmazott. Szintén fontos tudni, hogy a napbarnított bőr nem alkalmas a kezelésre, ezért a kezelni kívánt, illetve a kezelt területet óvni kell a napfénytől.